Moda na bycie fit nie mija, wręcz przeciwnie. Otwierają się kolejne cukiernie oferujące wypieki bez cukru, jaj, nabiału, oleju palmowego czy glutenu.
Nawet tradycyjne piekarnie coraz częściej proponują wypieki dla osób z nietolerancjami pokarmowymi, bądź pasjonatów zdrowego odżywiania.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo również pozycje dla bardziej wymagających gości; produkty zdrowe, a jednocześnie w niczym nie odbiegające od tradycyjnych wypieków.
Nasze menu budujemy w pewnym sensie razem z klientami. To ich sugestie i smaki sprawiają, że rozszerzamy naszą ofertę o nowe smakołyki.
Klienci coraz częściej korzystają z naszych słodkich propozycji w zdrowszych wersjach również na imprezy okolicznościowe, słodkie stoły.
Dużą popularnością cieszy się nasza bezglutenowa tarta migdałowa z karmelem i orzechami. Łudząco podobna i w smaku i w wyglądzie do klasyka oferowanego w sieci Ikea.
Ulubionym ciastem klientów dbających o linię jest bezglutenowe ciasto jogurtowe ze skyrem, na owsianym spodzie, udekorowane owocami leśnymi oraz pestkami dyni i słonecznika.
Hitem wśród naszych nie tylko wegańskich klientów jest szarlotka wegańska, bogato wypełniona jabłkami i posypana cynamonem. Coraz częściej klienci decydują się właśnie na to ciasto w wersji wegańskiej, nie tradycyjnej.